Etik & normer - Nexø Billard


Gå til indhold

Hoved menu

Etik & normer

Information

Etik og normer - Nexø Billard Klub

Klubben er en nøgleklub med stor frihed - og med stort ansvar.
I klubben er der ingen fast daglig leder, hvorfor bestyrelsen har fastsat nogle enkle regler om normer og etik i klubben. Det meste er egentlig bare sund fornuft - næsten som i eget hjem. Du har selv nøglen. Når du som sidste person, forlader klubben - så se lige efter, om dørene og vinduerne er lukket. Inden du slukker alle lysene, så se også lige efter, om kaffemaskinen er slukket.

Modtagelse af nye medlemmer. Nye medlemmer får en kort introduktion til klubben af et bestyrelsesmedlem. Herefter er det "gamle medlemmer", der som "sidemandsoplæring" hjælper nye tilrette i vores fælles klub - på samme måde som når vi i eget hjem modtager en gæst. Endvidere er der i klubben forskelligt materiale til selvtræning.

Opslagstavlerne er ikke bare til pynt. I spillelokalet er der 4 forskellige opslagstavler. Meddelelser til medlemmerne opsættes på opslagstavlen ind mod hallen ved nederste bord. Medlemslister, snitlister og materiale der anvendes i forbindelse med vores computer fremgår af tavlen over computeren. Individuelle kampe og nyheder fra bestyrelsen, invitationer til forskellige turneringer og øvrig klubaktivitet er på opslagstavlen mod P-pladsen ved øverste bord. Holdkampe fremgår af opslagstavlen mod P-pladsen ved nederste bord.

Vi opfordrer medlemmerne til at holde sig ajour med klubbens mange aktiviteter via opslagstavlerne. Klubben har kaffemaskine til fri afbenyttelse og medlemmerne skal selv vaske op, når der er benyttet service. Man tørrer også kantinebordene og bordet med kaffemaskinen af inden man forlader lokalet.

Billardbordene - Billard er præcisionsspil, og bordene skal derfor holdes fri for snavs, støv, hår og kridt. Husk derfor altid at støvsuge bordene.

Rengøring - I klubben vil vi gerne have det pænt og rent både inde og ude, men vi bruger ikke kontingentet til rengøringshjælp. Rengøringen og støvsugning af lokalet og rengøring af toilettet må vi selv klare.

Rygning - Folketinget har vedtaget at offentlige lokaler, herunder sportsklubber skal være røgfri. Du bedes derfor gå udenfor, hvis du har behov for at ryge.

Stilhed og ro i spillelokalet når der spilles turneringskampe. Billard kræver bl.a. koncentration og rytme, hvorfor der skal være ro i spillelokalet under turneringskampe. Turneringskampe er når resultaterne skrives på spillelister - altså både interne og eksterne turneringer. Mobiltelefoners forskellige ringetoner påkalder sig altid mange undrende blikke. Ved traditionel træning og hygge, hvor kun scoretavlerne bruges, er både høj latter, vittigheder, gode råd tilladt.

Klubbens obligatoriske spilledragt - Ved turneringskampe under DDBU er klubbens spilledragt, egne mørke benklæder samt hvid skjorte med klubbens logo. Skjorten må også gerne være forsynet med sponsor logoer.

Tilbage til indhold | Retur til hoved menu